Winners

EasyPark

Paras Hyöty- tai Asiointipalvelu

Palvelun avulla pystyy hoitamaan kiireettömästi muuten vaivalloisen asian. Äärimmäisen käyttäjäystävällinen palvelu.

Tuomaristo

Aloita, lopeta ja jatka pysäköintiä napin painalluksella EasyPark -sovelluksella.

easypark.fi

EasyPark screenshot

Tellyo

Paras Android -palvelu

Tällaisten sovellusten kautta pystyy saamaan käyttökokemuksen siitä kuinka eri screenit ja kanavat voivat toimia yhdessä. Tämäntyyppisiä palveluja tullaan näkemään enemmänkin tulevaisuudessa.

Tuomaristo

Tellyo tekee TV ohjelmista viraalisia puolen minuutin uusinnoilla. Tellyon käyttäjät voivat napata videoklippejä televisiosta, joka mahdollistaa esimerkiksi hienon jääkiekkomaalin jakamisen lyhyenä videona sosiaalisessa mediassa. Suosituimmat klipit tulevat saamaan miljoonia katseluja, joiden mukana on mainoksia ja katsojat ohjataan edelleen televisiokanavien netti-TV palveluihin.

tellyo.com

Tellyo screenshot

Sanakirja.org

Paras Windows 8 käyttöjärjestelmälle kehitetty palvelu

Mukana kulkeviin laitteisiin halutaan sanakirjoja, mukana ääntäminen ja eri kieliä riittävästi. Palvelu on integroitu Windowsin hakuun, sanakirja on aina ehdolla mukana hakutuloksissa.

Tuomaristo

Sanakirja.org on ilmainen 24 kielen nettisanakirja, joka tarjoaa käännöksiä, määritelmiä, esimerkkejä, ääntämisohjeita ja muuta. Palvelusta on mobiililaitteille tarkoitettu versio osoitteessa m.sanakirja.org ja sovellukset Android- ja Symbian-laitteille niiden sovelluskaupoissa.

www.sanakirja.org

Sanakirja.org screenshot

Restaurant Day

Parhaiten mobiilia hyödyntävä yritys

Ihmisten on mahdoton tietää minne ravintoloita syntyy ravintola-päivänä. Tällä tavalla adhoc joukko-ostaminen ja tarjoaminen pysytytään saamaan kaikkien ulottuville. Hienosti toteutettu palvelu.

Tuomaristo

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa ravintolan yhden päivän ajaksi. Ota ruokakarnevaalista kaikki irti ilmaisella mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa neljälle eri käyttöjärjestelmälle. Löydä kartalta sinua lähimmät ravintolat, kerää suosikkisi kätevään muistioon ja suunnittele herkuttelureittisi etukäteen!

www.restaurantday.org

Restaurant Day screenshot

Idols äänestys

Uutta mobiili-internet laskutusta käyttävä palvelu

Ensimmäinen uudella IP laskutuksella toteutettu palvelu Suomessa. Maksaminen on toteutettu vaivattomasti ja selkeästi kommunikoiden.

Tuomaristo

MTV MEDIA pilotoi uutta mobiili-internet -maksamista Elisan ja Saunalahden asiakkaille Idols-mobiilisaitilla, joka mahdollisti mobiili-internet –maksamisen. Uusi maksutapa mullistaa perinteisen mobiilimaksamisen ja loi uusia mahdollisuuksia mikromaksujen tekemiseen päätelaitteissa, joissa on SIM-kortti. Kaikille mobiilipalvelun loppukäyttäjille tarjottiin operaattorista riippumatta sama sisältö, mutta maksutapahtuman prosessit poikkeavat Elisan ja Saunalahden asiakkaille ratkaisevalla tavalla. Verkkopankkitunnuksia tai luottokortteja ei tarvittu ja ostotapahtumat hoituivat turvallisesti ja suoraviivaisesti parilla klikkauksella.

www.mtv3.fi/idols

Idols äänestys screenshot

Golf GameBook

Innovatiivisin uusi ajanvietepalvelu

Uusi sosiaalinen konsepti saavuttanut nyt myös golfin pelaajat. Tämä palvelu voi jopa saada uusia harrastajia innostumaan lajista.

Tuomaristo

Golf GameBook on kaikille golfareille ilmainen iPhone- ja Android-mobiilisovellus. Uusi digitaalinen mobiilituloskortti yhdistää reaaliaikaisen tulosseurannan ystävien kesken kentällä ja sen ulkopuolella. GameBook tarjoaa erilaiset pelimuodot sekä useammankin peliryhmän joukkueturnaukset täysin uudenlaisella ja hauskalla tavalla. Golftapahtumien järjestäjille Golf GameBook tarjoaa reaaliaikaisen, pilvipohjaisen tulospalvelun.

www.golfgamebook.com

Golf GameBook screenshot

Turku Touring

Parhaiten mobiilia palveluissaan hyödyntävä julkisen sektorin toimija

Raikkaalla lähestymisellä matkailuteemaan Turku on saatu paljon mielenkiintoisemmaksi matkailijalle. Edelläkävijäfiilistä.

Tuomaristo

Turku Touringin mobiilipalvelu on toteutettu HTML5-tekniikalla, jota käytetään muun muassa kohde-/lokaatiotiedon esittämiseen. Mobiilipalvelu rakentuu tapahtumien ja kohteiden esittelyyn Google Maps kartalla ja toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kaikilla nykyaikaisilla mobiililaitteilla. Matkailija voi rakentaa oman päiväohjelmansa etukäteen ja navigoida valitsemiinsa kohteisiin Turussa ja Varsinais-Suomessa. Turku Touringissa projektin vastuuhenkilönä on palvelupäällikkö Teemu Vappula ja palvelu on toteutettu yhteistyössä Mainostoimisto Satumaan ja Conmio Oy:n kanssa.

www.turkutouring.fi

Turku Touring screenshot

Arla Keittiö

HTML 5 –palvelu

Sadat reseptit saatettu käyttäjäystävälliseen ja helposti haettavaan muotoon, aina mukanasi.

Tuomaristo

Arla Keittiö tekee sinusta mestarikokin! Arla Keittiö-reseptiapplikaation reseptien kanssa ruoanlaitto sujuu kuin leikiten. Applikaatio tarjoaa monipuolisen reseptihaun, reseptien arvostelun ja suosikkireseptien tallentamisen, Facebook-integraation ja koko Arla Ingmanin tuotevalikoiman tarkkoine tuotetietoineen kuluttajien käyttöön. Arla Keittiö-applikaatiossa on tällä hetkellä 357 makeinta reseptiämme, ja määrä kasvaa koko ajan - tavoitteena on lisätä kaikki webbisivujemme yli 1400 reseptiä applikaatioon. Applikaatio perustuu HTML5-teknologiaan ja se toimii Android-laitteissa sekä iPhonessa, iPadissa ja Chrome-selaimessa tietokoneilla. Applikaation tekeminen ei vaatinut ollenkaan koodausta sillä se toteutettiin Appy-palvelun avulla (appy.fi).

m.arlaingman.fi

Arla Keittiö screenshot

Ruokakaupat - Tässä.fi

Windows Phone –puhelimille kehitetty palvelu

Helpottaa jokapäiväistä elämää. Auttaa hyvin matkailijaa löytämään kaupat uusilla alueilla ja myös lähikaupan tarjoukset näkyvät reaaliajassa. Taustalla hyvät kartat reittipalveluineen.

Tuomaristo

Ruokakaupat – Tässä.fi on paras apu kun täytyy löytää lähin ruokakauppa, aukioloaika, tarjouksia tai reitti perille. Pihtiputaan mummokin osaa käyttää sovellusta, hakutulokset ovat näkyvillä välittömästi kun sovellus on avattu. Sovellus tarjoaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa kaikkialla Suomessa. Kauppojen tietoja päivitetään jopa kerran vuorokaudessa, joten helppokäyttöisyyden lisäksi tiedon laatu on omaa luokkaansa.

www.adfore.fi

Tässä.fi screenshot

K-Plussa-käteiskortti

NFC -teknogiaa hyödyntävä palvelu tai konsepti

Edelläkävijäpalvelu Suomessa lähilukutekniikan mahdollisuuksista. Tämä on vain murto-osa siitä mihin NFC pystyy mutta toteutus on aloitettu käyttäjän, ei tekniikan ehdolla.

Tuomaristo

Kaupan kassatoimintojen sujuvuuden kehittäminen on tärkeä osa-alue sekä asiakkaiden asiointikokemuksen että kaupan toiminnan tehokkuuden parantamisessa. Päätöksemme varustaa kaikki K-kaupat NFC -tekniikkaa tukevilla kortinlukulaitteilla ja kehittää K-Plussa kanta-asiakaskorttimme hyödyntämään NFC -tekniikka ovat merkittäviä askeleita kassatoimintojen kehittämiselle asettamiemme tavoitteiden toteuttamisessa. Samalla pyrimme myös rohkaisemaan muita kassatapahtuman sujuvuuteen vaikuttavia toimijoita kehittämään omia tuotteitaan tähän suuntaan.

Tietoa K-plussa-käteiskortista

K-Plussa screenshot

Omegawave

Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava uusi palvelu

Rankan liikuntatieteen apuvälineiden ja tulosten tuominen myös kaiken kansan saataville. Suuri kansainvälinen liiketoimintapotentiaali.

Tuomaristo

Urheilu- ja avaruuslääketieteeseen pohjautuva Omegawave-mittausjärjestelmä antaa kahdessa minuutissa reaaliaikaista tietoa urheilijan suorituksesta, palautumisesta ja terveydentilasta. Omegawaven menestyksekäs mittausjärjestelmä lanseerataan nyt myös mobiilipalveluna. Mobiilipalvelun tuottaman datan avulla voidaan huomioida urheilijan sen hetkinen vireystila päivän harjoitusohjelmassa. Omegawave-sovellus on kehitetty urheilijan, valmentajien ja urheilujohdon valmennusprosessien tueksi. Sen avulla on mahdollista luoda entistä yksilöllisempiä ja täysin urheilijakohtaisia harjoitusohjelmia. Ohjelmisto mittaa levossa urheilijan sydämen, aineenvaihdunnan ja keskushermoston tilan ja antaa ohjeet sopivasta harjoittelun määrästä, intensiteetistä ja tyypistä. Tietojen avulla valmentajat voivat tehostaa harjoittelua ja palautumista, vähentää ylikuormitusta ja vammoja sekä parantaa urheilijoiden suorituskykyä. Ainutlaatuista Omegawave teknologiaa käyttävät tällä hetkellä muun muassa kymmenet huippujalkapalloseurat kuten Manchester United ja FC Barcelona sekä useat NFL- ja NHL-joukkueet sekä useat olympikomiteat ympäri maailman.

www.omegawave.com

Omegawave screenshot